Одним із основних заходів педагогічного впливу на виховання молоді є художньо-естетичне  виховання, яке спрямоване на формування естетичних смаків, уміння відрізняти гарне і красиве в побуті, любити і помічати красу рідної природи, шанувати твори мистецтва, літератури , музики.

 Розкриття творчих задатків та обдарувань студентів коледжу, їх   індивідуальних здібностей та творчого потенціалу проходить у гуртках художньої самодіяльності вокального співу, народного мішаного хору «Галицький передзвін», музичного гурту «Сюрприз», акторського мистецтва «Жайвір»,  танцювального гуртка «Дивограй». 

Процесу розвитку художньо – естетичних смаків учнів та студентів сприяють також пізнавальні екскурсії. Наші вихованці з радістю подорожують по Україні, вони часто бувають у Львові, Києві, відвідують Олеський, Золочівський замки, кришталеві печери Кривче, мальовничі Карпати і багато інших мальовничих куточків країни.  

Студенти коледжу мають можливість змістовно відпочивати. До їх послуг спортивна та тренажерна зали, спортивні секції  з легкої атлетики, спортивного туризму, настільного тенісу, гирьового спорту, волейболу, футболу