Патріоичне виховання

Місячник національно-патріотичного виховання у Зборівському фаховому коледжі

З метою забезпечення повноцінного розвитку молоді, як свідомих, гідних громадян українського суспільства та формування в них патріотичної свідомості з 10 жовтня по 2 листопада 2022 року у ВСП “Зборівський фаховий коледж ТНТУ ім.І.Пулюя” було проведено місячник національно-патріотичного виховання. В рамках цього місячника були проведені різноманітні заходи, кожен день був насичений і розпланований, були залучені як педагогічні працівники, художні керівники так і студенти та учні нашого навчального закладу.

Викладачі фізичного виховання та захисту України організували спортивні змагання між навчальними групами, присвячені Дню козацтва та Дню Захисника України. Керівники навчальних груп проводили виховні години, бесіди, діалоги національно-патріотичного спрямування на такі теми як: «З нами правда, з нами сила, нам Бог помагає», «Молюсь за тебе Україно, молюсь за тебе кожен час…», «Бажаю майбутньому, щоб його не наздогнала куля минулого», «Роль українських математиків у розвитку світової науки і культури». Бібліотекарем коледжу Малецькою Г. Б. були підготовлені тематичні виставки літератури в бібліотеці з національно-патріотичного виховання «Про славу і часи козацькі», тематична поличка «Козацькому роду нема переводу» (до Дня українського козацтва), виставка-хроніка «Це нашої історії рядки». Також до місячника долучилися вихователі з студентського гуртожитку, які провели лекцію «Шлях України до свободи та незалежності» та разом з учнями та студентами, які проживають в гуртожитку, виготовили окопні свічки для воїнів, які захищають кордони нашої держави.

Жовтень був насичений різними благодійними акціями, а саме: «Смілива гривня», благодійний ярмарок, благодійна вистава «Кайдашева сім’я», благодійний вечір сучасної патріотичної пісні, під час яких весь педагогічний, студентський і учнівський колектив збирали кошти для підтримки Збройних Сил України. Також активними були і представники студентського деканату, які організували фотовиставку «Мій рідний край – моя земля» та конкурс малюнка «Україна – земля героїчного народу». Ми не оминули своєю увагою і музей «Зборівська битва», де кожного року стараємося донести до наших першокурсників історію рідного краю.

Відродження України неможливе без пробудження національної свідомості українського народу. Україні потрібні нові люди, носії національної ідеї. Саме такими заходами, орієнтованими на особистість студентів та учнів, педагогічний колектив коледжу прикладає зусилля до відродження національної та людської гідності, порядності, довіри й злагоди між людьми, патріотизму, великодушності і милосердя.