Тиждень робітничих професій
Тиждень робітничих професій

Тиждень робітничих професій у коледжі

Виробничий процес залежить від багатьох складових, таких, як якісні матеріали, сучасні інструменти та новітнє обладнання, але чи не головним – є умілі руки майстра. Саме під таким гаслом пройшов тиждень циклової комісії робітничих професій, який було проведено з 27 лютого по 3 березня 2023 року у ВСП “Зборівський фаховий коледж ТНТУ ім.І.Пулюя”.

До проведення тижня були задіяні майстри виробничого навчання, викладачі та учнівське самоврядування. 

В рамках тижня майстри виробничого навчання Петро Романів, Ігор Радь, Марія Микитинська та Галина Миць, а також учні спеціальностей «Муляр. Штукатур. Маляр» та «Електрогазозварник» підготували стінгазети по професіях.

В понеділок, 27 лютого, відбулося відкрите заняття з виробничого навчання по професії «Муляр» на тему «Мурування кутів за однорядною системою перев’язування швів у стінах товщиною 1…1,5 цегли», яке провела майстер виробничого навчання Галина Зозуля.

У вівторок, 28 лютого, викладач Руслан Цанько провів відкрите заняття з професії «Електрогазозварник» на тему «Різання кисневим списом та плазмово-дугове різання». Допомогу при підготовці заняття надавала викладач Валентина Мелікова.

У середу, 1 березня, проводилась інформаційно-просвітницька година на тему «Віртуальний екскурс на виробництво готових залізобетонних виробів», на якій учні ознайомилися з повним виробничим процесом виготовлення залізобетонних конструкцій. Підготували даний захід Руслан Цанько, Тетяна Бартош, Ольга Кріль.

Цікаву та пізнавальну екскурсію організували Віталій Ковальковський, Микола Плетюк та представник підприємства Тарас Кирилюк в четвер, 2 березня, на якій учні ознайомилися з процесом монолітно-каркасного будівництва споруд, в якому виконуються як будівельні, так і зварювальні роботи.

Під час тижня також було проведено цікаву виставку взірців декоративного опорядження та готових виробів учнів по професіях, у підготовці яких брали участь майстри виробничого навчання Михайло Бончак та Іван Клапач, а також викладач Роман Подун. 

Завершився тиждень робітничих професій підведенням підсумків, під час якого було проаналізовано адміністрацією навчального закладу роботу комісії, а також досягнень циклової комісії в цілому.