Основне завдання  циклової комісії гуманітарних дисциплін: формування всебічно розвиненого,  висококваліфікованого спеціаліста та робітника, свідомої особистості з належним рівнем знань, високими моральними цінностями та  духовним світоглядом.

«Учень – це не посудина, яку потрібно наповнити, а факел, який треба запалити»

К. Ушинський

Головою циклової комісії гуманітарних дисциплін  є Свята Тетяна Мирославівна – викладач психології, практичний психолог, вищої кваліфікаційної категорії.

Члени комісії:

  • Баліцька Наталія Мирославівна – викладач іноземної мови, вища кваліфікаційна категорія, викладач-методист;
  • Бабина Надія Михайлівна – викладач іноземної мови, вища кваліфікаційна категорія, викладач-методист;
  • Войціх Наталя Михайлівна – викладач історії України, всесвітньої історії, культорології, спеціаліст;
  • Гнатишин Оксана Ярославівна – викладач української мови та літератури, зарубіжної літератури, спеціаліст;
  • Забояк Валентина Петрівна – викладач історії України, всесвітньої історії, філософії, вища кваліфікаційна категорія, викладач-методист;
  • Кушнір Галина Степанівна – викладач української мови та літератури, вища кваліфікаційна категорія, викладач-методист;
  • Кульчицька Тетяна Петрівна – викладач української мови та літератури, спеціаліст ІІ кваліфікаційної категорії;
  • Теслюк Оксана Степанівна – викладач української мови та літератури, діловодства, спеціаліст вищої категорії;
  • Чорняк Ярослав Михайлович – викладач історії України, трудового, комерційного права, спеціаліст І кваліфікаційної категорії;
  • Шалапа Надія Богданівна – викладач іноземної мови, зарубіжної літератури, вища кваліфікаційна категорія.

Викладачі української мови та літератури, зарубіжної літератури, діловодства, етики ділового спілкування, історії України, всесвітньої історії, філософії, соціології, культурології, правознавства та психології щоденно працюють над тим, щоб студенти та учні мали змогу отримати максимум  знань та були гідними представниками своєї нації та народу. Викладачі іноземних мов  сприяють розширенню кругозору молодих людей та дають їм можливість оволодіти мовами, бути хорошими спеціалістами не тільки  у своїй державі а й за її межами.

ЦК Гуманітарних дисциплін_4
ЦК Гуманітарних дисциплін_8

Напрямки роботи циклової комісії:

  • створення умов для розвитку успішної, впевненої у собі,  самодостатньої особистості;
  • створення сприятливого середовища для адаптації студентів та учнів  до систематичного навчання та умов для самовираження і самореалізації;
  • робота з обдарованими студентами та учнями, участь у щорічних Всеукраїнських олімпіадах з української мови і літератури, історії України, іноземної мови;
  • участь в конкурсі з української мови та літератури ім. Петра Яцика;
  • щорічна участь у Всеукраїнському радіо диктанті єдності, присвяченому дню української писемності та мови;
  • підготовка заходів до визначних дат;
  • сприяння покращенню якості викладання гуманітарних та соціально-економічних дисциплін;
  • сприяння вдосконаленню педагогічної майстерності.

Основна  науково-методична проблема, над якою працюють викладачі методичної комісії у 2022/2023 навчальному році: “Сучасні підходи до виховання патріотизму у студентів та учнів коледжу на заняттях української мови та літератури, історії, філософії”.

 З метою підвищення рівня кваліфікації викладачі циклової комісії гуманітарних дисциплін постійно проходять навчання та беруть участь у наукових конференціях, семінарах, вебінарах, курсах, тренінгах, методичних об’єднаннях. Щороку проводять тижні/декади циклової комісії, залучаючи студентів та учнів до заходів, збагачуючи їхній світогляд, розвивають потяг до знань та творчі здібності.

ЦК Гуманітарних дисциплін_7

Велике значення в роботі циклової комісії надається питанням обміну досвідом роботи викладачів. Цьому служать взаємні відвідування занять, проведення відкритих занять, вивчення та узагальнення передового педагогічного досвіду роботи.

Протягом 2022/2023 навчального року викладачами циклової комісії проведено ряд відкритих інформаційно-просвітницьких годин: “Не один народ”, “Крилатим ґрунту не треба…”, “Відомі люди Зборівщини”, презентація “Щедрик”; виховні години: “Людина і війна”, “З нами правда, з нами сила, нам Бог помагає”, “Безсмертна дума Кобзаря”; бінарне  заняття-екскурсія з іноземної мови “Стежками  рідного краю”; квест-гра “Золоті сторінки далеких епох”; круглий стіл “В. Симоненко –  поет шістдесятник”; творча зустріч з поетесою рідного краю Галиною Кухаришин; тренінгове заняття “Проєктуємо своє майбутнє через позитивне мислення”.