Змагання з шашок

Змагання з шашок

Шашки — дуже цікава настільна гра. Цією грою захоплюються і дорослі, і діти. Вона розвиває мислення, уяву, логіку, а також вміння прорахувати свої дії на декілька кроків вперед. Адже цій, одній з найстаріших, грі багато століть. Гра в шашки була відома ще задовго до нашої ери. За однією з версій вона бере свій початок зі Стародавнього Єгипту, згодом перекочувала в Грецію, звідти в Італію, а потім розповсюдилась по всій Європі. Цією грою захоплювалися і в Київській Русі. З того часу минуло багато років, а гра в шашки не втрачає своєї популярності й дотепер.

28 лютого 2024 року у ВСП “Зборівський фаховий коледж ТНТУ імені Івана Пулюя” було проведено особисту першість з цього виду спорту серед студентів навчального закладу. Змагання проходили за швейцарською системою розіграшу. Напруження під час гри панувало до кінця турніру, адже один необережно зроблений хід і може бути програш. В підсумку переможцями змагань стали: І місце зайняв студент групи 21- ІПЗ Білоус Артем; 

ІІ місце посів учень 23 групи Дармопук Андрій;

ІІІ місце виборов студент групи 41- ІПЗ Тимчишин Віталій. В змаганнях прийняло участь 36 студентів. 

Хочеться побажати учасникам нових спортивних перемог та високої майстерності в цій давній та цікавій грі, міцного здоров’я і мирного неба над головою.