Слава Збройним Силам України!

Слава Збройним Силам України!

Незабаром, 6 грудня, українці відзначатимуть День Збройних сил України. На тлі повномасштабної війни, яку веде росія проти України, це свято – одне з найбільш знакових свят року, нарівні з Днем захисника.

Саме тому напередодні професійного свята українських військових здобувачі освіти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» третього року навчання разом зі своїми кураторами Галиною Липак та Марією Новоринською провели інформаційно-просвітницьку годину «Загартовані в бою», до якої підготували багато пізнавальних матеріалів про  наші героїчні Збройні Сили. Глядачі дізналися, як зародилася та важко позбувалася радянського спадку нова українська армія, як її цілеспрямовано нищили та обеззброювали, як вона відроджувалася та оновлювалася вже у полум’ї війни після 2014 р. В цікавих відеосюжетах йшлося про структуру та внутрішній устрій нашої армії, про роди військ та їх основні завдання, оснащеність і чисельність. 

А ще прозвучали ілюстровані відеорядом розповіді про оновлену символіку Збройних Сил, про те як історія України відобразилася у нарукавних знаках бригад та імена яких видатних воїнів носять підрозділи Збройних Сил.

Звучала присвячена ЗСУ поезія та пісні, а завершився захід спільним натхненним виконанням гімну Нової української армії «Зродились ми великої години». 

Віримо в наші Збройні Сили, захоплюємося їхньою історією та із завмиранням серця стежимо, як вони потом і кров’ю на полі бою пишуть новітню світову історію. Слава Збройним Силам України!