Тиждень механічних спеціальностей

Тиждень механічних спеціальностей

З  19 жовтня 2023 року по 27 жовтня 2023 року у ВСП “Зборівський фаховий коледж ТНТУ імені Івана Пулюя” проводився ТИЖДЕНЬ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ: АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ, ТРАНСПОРТНІ ТЕХНОЛОГІЇ, АГРОІНЖЕНЕРІЯ ,  ПРИСВЯЧЕНА  ДНЮ АВТОМОБІЛІСТА І ДОРОЖНИКА.

19 жовтня  студенти та викладачі брали участь у  FORUM СТО Тернопіль. В ході  даного заходу   запрошені  розповіли про сучасний стан ринку праці, його перспективи , переваги роботи на СТО і АТП. Також було обговорено  можливість проведення  спільних заходів, спрямованих  на сприяння  працевлаштування  студентів та випускників (проходження практики, проведення екскурсій , майстер-класи).

20 жовтня  був проведений  конкурс-вікторина «Автомобіліст» серед студентів 2-3 курсів під під  керівництвом викладача  Мелікової В.І. Тут змагалися кращі із кращих, демонструючи свої теоретичні знання  як по водінню  автомобіля, так  і по його ремонту. Переможцями стали студенти групи 41 АТ.

23 жовтня  під  керівництвом  викладачів спецдисциплін  Локтя В.М., Сухецької Г.М., Бугеля В.М.,  Окрутного А.І, Прохоцького В.В., Подуна Р.П.  відбулася  студентська  навчально-практична конференція на тему  «Електромобілі в сучасному світі»,  яка стала ефективним засобом  об’єктивного вияву  обдарованої студентської молоді,  реалізацією  набутих  ними здібностей, стимулюванням потреби у творчому  оволодінні знаннями та активізацією  навчально-пізнавальної  діяльності.  Після конференції  відбулася презентація збірника матеріалів  конференції.

24 жовтня  відбулася  навчальна  екскурсія на СТО  Toyota- центр, Hyundai,  м. Тернопіль під керівництвом викладача Прохоцького В.В. В ході екскурсії кваліфіковані спеціалісти поділились своїм практичним досвідом. Майстри дали  змогу студентам наочно побачити технологічні процеси з виконання відповідних видів робіт. Ознайомили з принципом роботи на професійному обладнанні  та розповіли про матеріали які вони використовують, їх переваги та недоліки. 

Висловлюємо щиру подяку керівництву та персоналу СТО  Toyota- центр та  Hyundai за  теплий прийом,  організацію та проведення надзвичайно цікавої  екскурсії. 

Море  емоцій отримали студенти і викладачі, подорожуючи фортифікаційною оборонною  спорудою – Збаразьким замком, визначною пам’яткою історії, культури та архітектури України.

25 жовтня  викладач  Ясіновський А.М.  провів відкрите заняття з дисципліни  Безпека життєдіяльності людини на тему: «Пожежна безпека».  Під час заняття   студенти ознайомились з причинами виникнення пожеж, властивостями небезпечних речовин та матеріалів,  які можуть спричинити займання, а також способами запобігання. Знання з пожежної безпеки є дуже важливими для студентів. Адже немає нічого ціннішого за людське життя, тому кожен повинен знати правила поведінки в разі виникнення пожежі та володіти алгоритмами дій у небезпечних ситуаціях.

 26 жовтня  цікавою була година-спілкування співробітників національної поліції  в Тернопільській області з студентами першого і другого  курсів, метою якої були вимоги безпеки учасників дорожнього руху, а також культура управління транспортними засобами.

Також  того ж дня в актовім залі коледжу для студентів та викладачів  відбулася відкрита лекція з використання дронів.  Учасники дійства дізналися  багато корисної інформації про типи дронів та особливості їх використання. З великою зацікавленістю спостерігали за його польотом.

27 жовтня відбувся круглий  стіл по підведенню  підсумків  тижня, присвяченого  Дню  автомобіліста  і  дорожника, за участю дирекції  коледжу, методиста і викладачів ЦК механічних  дисциплін з обміну враженнями та цікавими пропозиціями на майбутнє.

Дякуємо  усім,  хто  приймав  участь у заходах   та  підтримував  учасників.