Тиждень ЦК природничо-математичних дисциплін_2

Тиждень циклової комісії природничо-математичних дисциплін

З 26 лютого по 1 березня 2024 року у ВСП “Зборівський фаховий коледж ТНТУ імені Івана Пулюя” проходив тиждень циклової комісії природничо-математичних дисциплін. 

У понеділок у фойє коледжу викладачами фізики та астрономії було організовано виставку студентських постерів «Мікро. Макро. Мега», на якій відвідувачі мали можливість зануритися у цікавий світ науки.

Того ж дня викладачі циклової комісії провели квест «Міцні знання ‌- фундамент успіху». Команди представляли студенти першого курсу усіх спеціальностей. Під час квесту учасники показали високий рівень знань з хімії, фізики, математики, біології та географії, креативність у виборі назви команди і вирішенні завдань. Перемогу здобули «Шпигунчики» (група 11 М), друге місце розділили команди «Думка одного» (11 ІПЗ) та «Гайкокрути» (11 АТ), третє – «Сонечко» (11 ОП) та «Бублик» (11 А). Усі учасники команди нагороджені грамотами та солодкими призами.

У вівторок, 27 лютого, викладач Уляна Шевчук провела відкрите заняття з математики на тему: «Вектори в просторі. Дії над векторами». Під час заняття студенти групи 11 АТ ознайомились з поняттям вектора, їх класифікацією, правилами додавання, віднімання, множенням вектора на число, знаходження довжини вектора та успішно закріпили набуті знання на практиці.

У середу, 28 лютого, викладач Марія Чекан провела відкрите заняття з біології на тему: «Гібридологічний аналіз: основні типи схрещувань». Студенти групи 11 ІПЗ зацікавлено слухали пояснення викладача, яка детально пояснила Перший, Другий та Третій закони Менделя. Результатом засвоєння матеріалу було активне розв’язування генетичних задач на схрещування. 

У четвер, 29 лютого, відбулася інформаційно-просвітницька година на тему: «Іван Пулюй – український фізик світового рівня». Велася розмова про наукову спадщину Івана Пулюя. Використовуючи засоби мультимедіа із життям видатного українця ознайомлювали присутніх студенти Христина Беш, Ростислав Лещишин, Оксана Бендина, Юрій Рудзінський, Софія Пасічник, Олег Шпит, Тетяна Затор, Богдан Лаба, Христина Затор, Юрій Кулик, Анастасія та Надія Блажченки. Інформаційно-просвітницьку годину підготували викладачі фізики Галина Трач та Світлана Мунтян.

Також 29 лютого викладачі фізики та математики взяли участь у Всеукраїнському вебінарі на тему: «Технології евристичного навчання на уроках математики й фізики», який проводив НМЦ ПТО у Луганській області. Викладачі мали змогу обмінятися кращими практиками й інноваційними методами навчання, удосконалити свою педагогічну майстерність через ознайомлення з новими підходами й методами освітньої діяльності.

У п’ятницю, 1 березня, відбувся круглий стіл на тему: «Успішна здача НМТ: реалії, факти, перспективи», на якому голова та члени комісії обговорили підготовку до НМТ-2024.

Цього ж дня за участі дирекції коледжу, викладачів циклової комісії проведено підсумки тижня. Усі присутні обмінялися враженнями від проведених заходів.

Щира подяка Збройним Силам України, завдяки яким ми маємо змогу навчати здобувачів освіти, та усім, хто приймав участь у заходах та підтримував їх учасників.