Основне завдання  циклової комісії фізичного виховання та захисту України: пов’язані з роллю  формування здорового способу життя та духовності ,як критерії якості підготовки майбутнього спеціаліста,оволодіння студентами основами всебічної фізичної освіти та підготовка до захисту України .

Викладачі фізичного виховання та захисту України щоденно працюють над тим, щоб студенти та учні мали змогу отримати максимум  знань та були гідними представниками своєї нації та народу. Викладачі циклової комісії сприяють правильному фізичному розвитку, загартуванню організму студентів ,популяризації різних видів спортивної діяльності ,вдосконалення та підвищення професійно прикладного рівня фахової майстерності студентів та викладачів . 

ЦК Фіз вихованя та захисту України_6

Члени комісії:

  • Лаба Зіновій Євгенович, викладач фізичної культури, керівник фізичного виховання.
  • Кульчицький Богдан Степанович – викладач фізичної культури,
  • Михайлишин Василь Євгенович – викладач фізичної культури,
  • Газда Павло Григорович – викладач фізичної культури,
  • Трач Богдан Григорович – викладач захисту України.
ЦК Фіз вихованя та захисту України_4

Напрямки роботи циклової комісії:

  • створення умов для фізичного розвитку, вдосконалення новітніх фізкультурно – оздоровчих принципів навчального процесу,  самодостатньої особистості;
  • створення сприятливого середовища для адаптації студентів та учнів  до систематичних занять спортивною діяльністю та їхнього фізичного розвитку;
  • робота з обдарованими студентами та учнями, участь у щорічних  обласних студентських спортивних іграх;
  • щорічна участь у товариських зустрічах з різних видів спорту;
  • підготовка заходів до визначних дат з фізичної культури та захисту України;
  • сприяння покращенню якості викладання фізичного виховання та захисту України;
  • сприяння вдосконаленню педагогічної майстерності.

Основна  науково-методична проблема, над якою працюють викладачі методичної комісії у 2022/2023 навчальному році: “Сучасні підходи до виховання патріотизму у студентів та учнів коледжу на заняттях фізичного виховання та захисту України”.

 У 2022-2023 н.р. циклова комісія працювала над вирішенням науково методичної проблеми: « Особистість в інформаційному просторі на заняттях з фізичного виховання та захисту України».

 Викладачі циклової комісії працювали над удосконаленням науково методичного забезпечення, впроваджували індивідуальний підхід до самостійних завдань у навчанні та оцінюванні студентів та учнів.

Працювали над формуванням та розвитком фізичних якостей і спортивних здібностей студентів,спрямованих на актуалізацію потреби пізнання саморозвитку ,самовдосконалення та самореалізації. При цьому викладачі циклової комісії використовували різні форми методичної роботи:методичні обміни досвідом педагогічної майстерності, взаємо відвідування занять участь в обласних методичних об’єднаннях  та вебінарах,проведення відкритих занять ,вивчення та узагальнення передового педагогічного досвіду.

Колаж_ФВЗУ

Протягом 2022-2023н.р. викладачами циклової комісії було проведено

Спартакіаду першого курсу присвячену дню фізичної культури та спорту серед студентів та учнів першого курсу. До Міжнародного дня студентського спорту було проведено флеш-моб з стрибків на місці, та на урочистій лінійці було відзначено кращих спортсменів закладу. Також проводиться спартакіада коледжу по спеціальностях яка складається з восьми видів спорту. Традиційними спортивно – масовими заходами є: козацькі забави,богатир коледжу, перетягування линви. У цих заходах щорічно приймає участь більше 400 учасників.