Чорнобильський вітер по душах мете_1
Чорнобильський вітер по душах мете_1

Чорнобильський вітер по душах мете…

Чорнобильська катастрофа… Вона сколихнула весь світ і своєю величезною руйнівною силою, і мужністю тих, хто першими зіткнулися з її наслідками, які набули характеру екологічної катастрофи планетарного масштабу, змінивши життя десятків мільйонів людей в Україні і в багатьох країнах світу. Ця трагедія продовжує хвилювати людей: i тих, кого вона зачепила своїм недобрим крилом, i тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Ця біда не минула безслідно, вона принесла світові багато трагедій і буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.  

26 квітня – День національної жалоби. Страшні наслідки Чорнобильської трагедії: смерті, хвороби, безлюдна пустеля навколо станції. Про те, що сталось, не можна забувати. Пам’ять – це данина живих усім, хто загинув, рятуючи інших. Нехай ніколи не замовкають дзвони людської пам’яті, що не даватимуть забути про трагедію.

26 квітня 2023 року у ВСП “Зборівський фаховий коледж ТНТУ ім.І.Пулюя” проведено виховну годину на тему: «Чорнобильський вітер по душах мете…» Основною метою заходу було поглибити знання про трагедію століття – аварію на ЧАЕС та її наслідки, виховувати особисту стурбованість кожного за все, що відбувається навколо, сприяти формуванню патріотичних почуттів. Захід підготували і провели студенти груп 11АТ і 41АТ під керівництвом кураторів Галини Сухецької та Марії Олесневич.

                   Чорнобильський вітер по душах мете,

                   Чорнобильський пил на роки опадає.

                    Годинник життя безупинно іде,

                    … Лиш пам’ять усе пам’ятає.